Verwijderen huidoneffenheden

Bij het ouder wordenontstaan er op de huid ontsierende wratjes, bobbeltjes, ouderdomsvlekken en andere goedaardige oneffenheden, vaak veroorzaakt door de UV stralen van de zon. Vaak zitten ze op zichtbare plaatsen, waardoor ze storend voor u kunnen zijn. Deze plekjes zijn meestal onschuldig en kunnen eenvoudig en snel verwijderd worden door middel van de “blend techniek. Het doel is dat dit zó gebeurt dat er geen ontsierend litteken of een verkleuring van de huid overblijft. In sommige gevallen kan het zijn dat u eerst wordt verwezen naar de huisarts om te beoordelen of het vlekje/ plekje mag worden verwijderd.

Verwijderen huidoneffenheden, pigmentvlekken d.m.v. Fibroblast 5 stuks voor € 125 

Verwijderen huidoneffenheden, pigmentvlekken en couperose € 35,00 per 15 min.

Couperose
: In het gezicht komen soms verwijde bloedvaatjes (teleangiëctasiën)l voor op de wangen en de neus. Dit verschijnsel wordt ook wel couperose genoemd. Soms zijn het duidelijk zichtbare kleine bloedvaatjes en soms lijkt het meer op een algehele rode kleur of vlekjes op de wangen.

Spider naevus
: Het is ook mogelijk dat er alleen een klein rood plekje in de huid is ontstaan. Vaak is dat plekje wat dikker en zijn er hele kleine haarvaatjes vanuit het centrum van dit plekje zichtbaar. Vanwege de vorm wordt dit fenomeen ook wel spider naevus, spinnenkopje, genoemd.

Steelwratjes (fibromen): Een fibroom herken je als een soort huidbolletje dat op de huid zit. Als je het van de huid tilt, zie je dat het aan een steeltje zit. Eigenlijk is het geen wrat, want het wordt niet veroorzaakt door een virus. Het zijn goedaardige tumortjes die geen kwaad kunnen als er niets aan wordt gedaan. Toch worden ze vaak als cosmetisch storend ervaren maar ook door het schuren van kleding kan het in de weg zitten. Door middel van elektrolyse wordt de fibroom van de huid losgeweekt / gesmolten zonder te snijden, of te branden. de huid zal daardoor mooi genezen.

Ouderdomswrat (verruca seborrhoica): ouderdomswratten zijn goedaardige vormsels aan de huid, die vaak voorkomen, vooral bij mensen boven de 50 jaar. Ze nemen toe met de leeftijd. Omdat de wrat zeer oppervlakkig aan de opperhuid groeien kunnen ze eenvoudig worden behandeld.

 

Pigmentvlekken kunnen ook behandeld worden via IPL/ LHE v.a € 25,00 per vlek per behandeling.

 

Ipl staat voor Intense Pulsed Light. De IPL techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Bij de behandeling van pigmentvlekken met IPL penetreert de lichtbundel de huid en wordt door het pigment in de vlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op. IPL kan alleen pigmenten in de opperhuid verwijderen!

Behandelbare pigmentvlekken door IPL:

 • Pigmentvlekken ontstaan door hormonen, zoals door de pil of zangerschap (melasma)
 • Verheven gepigmenteerde vlekjes (pigmentvlekken die duidelijk op de huid liggen)
 • Ouderdoms- of vlekken van bijvoorbeeld gezicht, decolleté, handen en armen.

U kom niet voor deze behandeling in aanmerking als u:

 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft
 • het medicijn Isotretinoïne gebruikt (biij Acne en rosacea)
 • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt, u kunt dan gevoelig zijn voor licht!

Aantal behandelingen:

Over het algemene zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Soms zijn 1 of 2 behandelingen al voldoende. Tussen de behandelingen zit steeds 4 of 5 weken.

Resultaat van behandeling:

Niet al het pigment is totaal te verwijderen. Het piment, wat nog niet weg is, zal echter wel lichter van kleur en minder zichtbaar worden.

Voor de behandeling:

Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende creme. Komt u toch in de zon gebruik dan een zonnebrandcreme met een beschermingsfactor van 30 of hoger.

De dag van de behandeling:

Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, cremes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

De behandeling:

 • Het handstuk van de Skinstation wordt op de huid gezet. De flitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied. Maar de meeste cliënten verdragen de behandeling goed. Een verdoving is niet nodig. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.
 • Na de behandeling: U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen.
 • Het pigmnet kleurt donker en voelt korrelig aan na de behandeling. Dit verdwijnt binnen enkele dagen tot een week. Ook kan er een korstje ontstaan. In dat geval: krab er niet aan maar laat het rustig genezen.
 • De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne cremes gebruiken.

Risico’s:

Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel u uiteraard behandeld wordt door een ervaren specialist, is er bij elke behandeling een zeer geringe kans op een complicatie. 

Vergoeding:

Deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering.