Definitief ontharen

Elektrische epilatie

Met elektrisch ontharen worden storende haren in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Er bestaan verschillende methodes van elektrisch ontharen: diathermie en de blendmethode. Uw geregistreerde schoonheidsspecialist bepaalt aan de hand van uw overbeharing welke methode voor u het meest geschikt is. Elektrisch ontharen is niet pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor iedere cliënt goed te ondergaan is. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms jaren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied.

Elektrisch ontharen vanaf € 29,50 per 15 min

 De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intake gesprek altijd nodig. In dit gesprek komt namelijk alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft. Daarnaast wordt besproken welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De kosten voor een intake gesprek zijn gratis.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat u geen goede kandidaat bent voor elektrische epilatie. In dat geval zal de huidtherapeut altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen. 

 Voor de behandeling

Epileer (pincet/touwtjes) of hars het te behandelen gebied niet. Scheren of knippen mag wel, maar tijdens de behandeling moet de huidtherapeut wel in staat zijn de haren met een pincet te pakken. Daarom adviseren wij 2 tot 3 dagen voor de behandeling de haren niet meer te scheren of knippen. 

 De behandeling

Er wordt een dun naaldje langs de haar in het haarzakje geschoven en er wordt enkele seconden stroom gegeven. U voelt dit als warmte. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen. Omdat elektrische epilatie erg tijdrovend is, wordt deze behandeling vrijwel alleen ingezet bij behandeling van gezichtsbeharing.
De behandeling zal afhankelijk van de snelheid waarmee haartjes groeien, 1 tot 2 maal per week plaatsvinden. Naarmate de haren minder snel teruggroeien zullen de periodes tussen twee behandelingen langer worden. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Elektrische epilatie is veilig en effectief. Ontharing door middel van elektrische epilatie is niet pijnloos, maar door de stroomsterkte aan te passen, is het voor iedereen draaglijk te maken. Voor de behandeling van grotere gebieden met veel haargroei is de methode minder geschikt omdat de behandeling dan te lang duurt. 

 Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat rood en bobbelig zijn. Ook kan de huid warm aanvoelen. Deze ongemakken verdwijnen over het algemeen binnen een aantal uren na de behandeling. Soms ontstaan enkele korstjes. Om littekentjes te voorkomen adviseren wij u niet aan de korstjes te krabben. Na de behandeling moet u minstens 48 uur blootstelling aan zon (dus ook zonnebank) vermijden in verband met het risico op pigmentvlekjes.

 Resultaat

De huidtherapeut kan zorgen voor de verwijdering van ongewenste haren. Maar zelfs bij ‘definitieve’ ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen teruggroeien. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijvoorbeeld door hormonen of medicatie) blijft het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in nieuwe dikkere haren. Garanderen dat er nooit meer haar groeit in het behandelde gebied is dus nooit mogelijk.

 Risico’s

Elektrische epilatie is een veilige manier voor het verwijderen van ongewenste beharing. Als u tegen ons advies in voor- of na de behandeling het behandelde gebied blootstelt aan zonlicht, is er echter wel het risico op pigmentvlekjes.

 Vergoeding

Deze behandeling bij Salon Lyanel wordt uitgevoerd door Lydia Huisman (AGB code 89002777). Zij heeft de specialisatie “elektrische epilatie” . Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor elektrische epilatie in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden. 

 Ontharen via IPL (LHE) met de Skinstation

De skinstation is een lichtpulsapparaat en beschilt over mogelijkheden tot het behandelen van de huid op basis van flitslicht. Fabrikant Radiancy, ontwikkelaar van de LHE technologie is wereldwijd marktleider op gebied van IPL/laserapparatuur.

  Hoe werkt het?

De warmte-energie wordt geabsorbeerd door de haar. Dit veroorzaakt een temperatuurverhoging in de haarschacht. Om de haarzak nu te kunnen vernietigen hebben we alleen een kleine hoeveelheid lichtenergie nodig om de temperatuur in het haarzakje hoog genoeg te  krijgen om de haar te beschadigen. De haar is nu vernietigd en zal de huid verlaten op basis van de natuurlijke afscheiding van ons haar.

 Prijzen